2.5.2012

Terveissi Londonist!

Me käytti Hani ja Teini-ikäse kans kevätreisul Londonis. Kol päivä kolutti kylil, shoppailtti ja tuijoteltti nähtävyyksi. Mää oli etukätte ajatellu, et sit me käyrä museois ja kattomas joku musikaali, mut semse ajatukse heivatti menemä jo ekan päivän. Tai no, kyl me käytti Brittish Museumis. Nimeoma käytti, ei tullu Teini-ikäsel mittä ahaelämyksi tai puhjen loputon tiaronhalu muinaisist ajoist. Ei vaik noka eres ol ihka aito muumio. Ei, hän ol sitä miält, et ei voi ol aito.. Luannontiäteellissehe museoho me meinatti men kans. Jonotetti oikke kahte eri kertta, mut siin jonos, vesisattes, molemmil kerroin ussemma sata ihmist jonos meit erel, luavutti sit siitäkki. Teini-ikäne ei voinu millä ymmärttä et kukka ikä jonotais museoho.



Shoppailu ja nähtävyyksie lomas huilatti kahvilois ja pubeis haukkapalal. Josei olis ollu nii satteist, ollais varma istuskelttu puistois ja syätty eväi. Puistoi o Londonis iha kivaste. Kevät ol jo pitkäl, tulppaani ja sireeni oliva täyres kukasas ja puissaki iso lehre. Kuningattarellakki o pihallas oikke komia istutukse ja hän ol kotonakki, mut ei tullu palkonkil heiluttelema. Tais ol kello viiren teel. Big Ben siin juur kläppäs severra, ko siäl airan takan kurkitti. Ja hyvi kaupoi me tehti. Teini-ikäne löys harttaste etityi snapback-lippalakei ja mää pääsi Desiguali liikkeesse takkikaupoil. Kyl oltti tyytyväissi molemma.


Ihan kaiken paras paikka tais kumminki kaikkie miälest ol London Dungeon. Siäl ol rotti, rutto ja Londoni palo, ol kiruttaja ja tuamioistuin, ol Trators Gate ja noitarovio, Jack The Ripper ja Sweeney Todd. Hauskaste esitetyi kauheuksi, suasittelemme. Harmi kotei siäl saan otta kuvi, olsin niin ikuistannu sen ko Hani ol kiruttajan mallinukken kiäliruuvil ja ruumiskoukul. Ja kyl hän sit tuamiollekki jourus, mut vapautetti. Onneks.

Kaiken kaikkias kiva reissu!

2 kommenttia: