7.5.2012

Älä tul paha kakku, tul paree kakku..

.. taik pikemminki paree tul hyvä kakku! Viikko o kiivastahtine ja viikoloppun juhlita, ni kakkupohja pit tekki jo ny valmiks. Se o ain paree, jos se kerkki päivän pari olema enneko täytetä. Eikä tommone sokerkakkupohja men miksikä vaik olis muutama päivä pitemppänki. Iha paras kakkupohjaohje olis täsä:

4 muna
3 dl sokeri
1 dl kiahuva vet
3dl vehnjauhoi
1 tl leivinjauhet
vanilijasokeri kropaus

1. Voirella kakkuvuaka ja pistetä uuni lämppemä 175 asteessehe
2. Muna ja sokeri, myäs vanilijasokeri, vatkata vaahroks.
3. Lisätä kiahuva vesi ja vatkata hetki lissä.
4. Vehnjauho ja leivinjauhe sekoteta keskenäs (tiätyste ova täsä vaihees jo valminas) ja lisätä muna-soker-vesi-vaahtoho. Ei vatkat enä, sekoteta vaa.
5. Kipata taikina vuakkaha ja lykätä uunihi öpauttiaralla tunniks.

Mää tee usseimmite tämä pualtoistkertasen, ni riittä sit vähä isommalleki porukal. Ny sit vaa viäl tars päättä ne välykse, pääline o jo valit ja koristeekki suunnitelt. Viäl hetki uunis. Oi ko leipomisest tule hyvä tuaksu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti