18.5.2012

Kesäkanarojekti II

Helalomal on rakennet taas kanala kesäkanoi varte. Eilä piänes sattes, tänäpe ajottaises kaatosattes. Tul välil rakkeitaki. Mut mitäs piänist, ei piänekkä meist. Heit onki ny tulos neli kana ja vaa yks kukko. Toine kukoist ol ruvennu ikäväks alamittasil ja muuttan sit johonki misä hänest ei ol vaara kenellekkä. Ulkohäkki o ove vail valmis ja talli seinähä tehti kana mentävä reikä. Rappuse sin viäl tarvita, vaik taitaisiva he päästä iha hyppämälläkki se muutama kymmene sentti.

Sare tek kanahäki pohjast kamala mutavelli ja siihe tarvitti muutenki vähä jotta tasotust. Eteivä men kanapara nokalles viistol pohjal. Nii me sit annetti Teini-ikäsel leka ja lupa hajotta vanha hiakkalaatikko. Lelli-neiti ol jo aikasemmi päiväl muuttan hiakkalelujes kans kuusealusmajaha, et sopi sit hänelleki tämmöne tuhotyä. Ja yhteistuumi he sen hiaka sin häkin pohjal lapioittiva. Ja ko siin vaihees sit jo paisto komia ehtoaurinko, ni kasatti heil tramppa. Vähä niinko palkaks aherruksest. He olisiva ilmeisest huallinne myäs iha puhrast käteist. Volttitairo testatti ensmäiseks ja oliva tallel kummallakki.

Ehtojälkkäriks saatti suve ensmäne rapantelipiirakka. Pääl iso loraus vanilijasoosi. Kyl ny tule hyvä uni.






2 kommenttia:

  1. Hiano kanala! Tonne voisi kesällä itekin leiriytyä, ei tuu haukat, tai ketut vaaniin ja saa varmana teho- ja vietihoitoa, jos se peruskukkokin rupee kiusaan ;)

    VastaaPoista
  2. Nii, ja vaikei olis haukoi eikä ketuijakka, ni voi men niit kanojakki pakkoho, jos alkava käyr liia liki. Kana siis ulkopualel ja it sisäpualel :D

    VastaaPoista