Muun tämä päivässehe satsihi tul
3 rkl öljy (alkuperäses ohjes käytetä voit)
2 rkl juakseva hunaja (voi ol kiinttiääki)
1,5 litra hiutalei (mul ol kaura, ohra ja ruist)
250 g pähkinöi
250 g rusinoi
Hiutale voiva ol mitä vaa, pähkinöi ja rusinoi voi käyttä enemmä taik vähemmä ja voi käyttä myäs muit kuivaherelmi. Mist kukaki, kyl te tiärät.
Maapähkinä siis kuarita, ellei löyr valmiiks kuaritui tai käyt valla jotta muit pähkinöi. Kuarimist aviteta pistämäl pähkinä ensi hiukaks aikka uunihi lämppemä. Mul ne oliva 150 astees tomse 5 minutti, mut severra kannatta tyäs pääl katto, etei ne pala. Se käy yllätävänki äkki, jos sattu unhottama. Sitko pähkinä o otet pois uunis, ni heti ko niihi sorme pystyvä, ni kannatta alotta. Muu pähkinä voi silputta veittel hiuka piänemmiks, mau mukka.
Sit laiteta kattilaha öli ja hoonunki lämppemä ja hiukan peräst hiutalle ja pähkinä sekka. Sekotella hualel, et rasvahunajaseos levittyvä tasaseste ja taaski varota, etei pala pohjaha. Käy äkki. Se jälkke levitetä pesty rusina uunipellil, hiutalepähkinäseos siähen pääl, nii et rusina peittyvä kokonas ja sit 200 asteisse uunihi 5-7 minuutiks. Uunis olles voi kerra välil sekotta ja sit ei ole enä nii nöpönuukka vai rusinakki tulisiva pinnal.
Uunist ottamise jälkke anneta jäähty ja purkiteta johonki sopiva astiaha.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti