14.8.2012

Suvikurpitsa

Ei ol montaka vuat aikka, ko mää oli viäl vahvaste sitä miält, et kesäkurpitsa ei ol juurika mistän kotosi. Mauton ja vetine. Olin sit vissi saan vaa jotta sems lötkömössökurpitsa. Enkä eres muist, et mikä ruaka olis muun miälen muuttan täsä asias, mut nyy olen kumminki eri miält. Kesäkurpitsast voi tehr kaikenäköst, paistost, lasakne, pasta, soppa ja vaik hillo. Vähä vastavi ohjei ko tämä, löyty googlamal vaik kui mont, meijä versioho tule

1,5 kg kesäkurpitsa kuarittunnas ja paloteltunnas
pari desi vet
yhre sitruna mehu
pual kilo hillosokeri

Kesäkurpisan kappali keitellä piänes vetes nii kaua, et ova pehmiö. En katton kellost aikka, mut mää kerkesi siin orotelles ripustama pyyki kuivuma, käymä facebookis, vaihtama Lelli-neitil korvikse ja säätämä kaik hillo purkittamisehe tarvittava kamppe framil - et unkefäär semne 20 minutti. Sit kurpitsa veivata läpi sosemyllyst, vois kai sauvasekotinki toimi iha hyvi. Sose laiteta takas kattilaha, lisätä sitruunmehu ja hillosokeri ja keitellä kymmenise minutti. Valmis hillo heti kuumannas kuumi purkeihi, kans piukkahan kii ja avot, taas o pala suvi säilöt talttehe. Mää sain tost määräst 12,5 desi valmist hillo. Nyy kelppa Teini-ikäsenki sit syär pinaatplätei. Ilman kurpitsahillo hän ei niit suastu syämä lainka. Ja sopi tua iha vaik paahtoleivänki pääl. Sitä paitti, nyy saa kotimaist kesäkurpitsa ja se o viäl kaikelisäk iha älyttömä erullistakki.


Voisko kesäkurpitsa kutsukki suvikurpitsaks?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti