1,5 kg kesäkurpitsa kuarittunnas ja paloteltunnas
pari desi vet
yhre sitruna mehu
pual kilo hillosokeri
Kesäkurpisan kappali keitellä piänes vetes nii kaua, et ova pehmiö. En katton kellost aikka, mut mää kerkesi siin orotelles ripustama pyyki kuivuma, käymä facebookis, vaihtama Lelli-neitil korvikse ja säätämä kaik hillo purkittamisehe tarvittava kamppe framil - et unkefäär semne 20 minutti. Sit kurpitsa veivata läpi sosemyllyst, vois kai sauvasekotinki toimi iha hyvi. Sose laiteta takas kattilaha, lisätä sitruunmehu ja hillosokeri ja keitellä kymmenise minutti. Valmis hillo heti kuumannas kuumi purkeihi, kans piukkahan kii ja avot, taas o pala suvi säilöt talttehe. Mää sain tost määräst 12,5 desi valmist hillo. Nyy kelppa Teini-ikäsenki sit syär pinaatplätei. Ilman kurpitsahillo hän ei niit suastu syämä lainka. Ja sopi tua iha vaik paahtoleivänki pääl. Sitä paitti, nyy saa kotimaist kesäkurpitsa ja se o viäl kaikelisäk iha älyttömä erullistakki.
Voisko kesäkurpitsa kutsukki suvikurpitsaks?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti