27.7.2012

Mää haluan kotio

Mää haluan kotio o meijä Teini-ikäse yks lempilausahruksist ton Mitä meil o ruuaks -lauseloitseman lisäks. Eik ol kiva. Hän voi halut kotio, vaik olis koton. Jotta kaiken kattava kaipaust se sit vissi erusta. Mukula viättivä tänä kesän maal Lelli-neiti kuus ja Teini-ikäne viis viikko. Mää neli. Eikä kenelläkkä ollu siält hinku mihenkä. Ei ennen ko alkuviikost, ko ruvetti suunnittelema millai tulla. Sit pukkas jo piänt jankutust ja kireyt ilmoil. Kyl mustaki kotti ol iha kiva tul, emmää sitä. Loma vaa vois viäl jatku. Kesä kerta jatku kumminki. Kai. No, ny ollan koton si.

Ennen ko tultti, viätetti piänel varaslähröl Teini-ikäse nimipäivi. Syätti mansikkatorttu ja hän sai Äitelt ja Lotalt lahjaks tommose öpaut litra vetose kaffemuki. Jos sit starttais tuleva yläkoululaisaamu hiuka mukavemmi. Ja aamuasiois kaik konsti ova sallitui.


Lyhtyje yä

Sit ko saatti nimppari viätetyks ja miähistö läks kotimatkal, ruvetti me jäljel jääne leipoma vuahenjuustoleippä, kokkoma muit piknikkieväi ja valmistautuma Lyhtyje yähö. Lyhtyje yät o viätetty ny ainaki parikymment vuat Uureskaupunkis osan Crusel-viikko. Siäl o ohjelmas musiikki, piknikki ja jokasel o mukanas lyhryi kyntlöines. Tänä vuan pääesiintyjä ol huuliharppuyhtye Sväng. Oliki hyvä muute. Severra kaua o siit ko siäl o vakituisemmi asun, etei juur kettän tuntennu. Yhre vanha hyvä ystävä mää kumminki näi ja puheltti hetki. Lopuerest ole enempi semmossi häivärykse omassi vilahruksi mahrollisest tutu näkösist. Kiva häppeninki, aurinkoki hivel meit siäl illa viime sätteilläs pitkäst aikka.

26. Sunshine #photoadayjuly

Kotio

Tänäpe sit tultti kottihi mekki Lelli-neitin kans. Auto väärälläs tavari. Kui kertyki taas. Matkamusiikkin meil on Erini, erinomast mukanhoilotettava.

27. On the road #photoadayjuly

Kotti lähtivä myäs meijä kesäkana. Päivä jännitävin hetki oliki pyyrystä heijä matka varte. Me tehti sotasuunnitelma valmiks ja mää vankittin Villen vanha pyykkikori al siks aikka, et Lotta sai napatuks kana ja laitettu heijä laattikoihis. Ensmäne ol aika helppo, vaik pääs hän kerra takas  pois laatikost. Seuraava kaks menivä vähä kovemmin karkkuhu. Meinasiva vissi, et he eivä ol nii helppoi. Mut anarkisti-Harriet ol kuitenki  pahin vastus. Se karas ja hypei ja kiljus, potkas muaki kerra siin ohimennesäs persuksil. Sit ko heijä kaik ol laatikotet, ol Ville vuaro. Heijä emäntäs ol Lotal kertonnu, et hänel ol joku joskus neuvonnu, et jos nappa kuko jalois ja keikautta sen ylösalasi, ni kukko mene iha fletkuks. Ei menny. Mut ol siit se hyäty, et ko Lotal o kii niist jaloist, ni ei se päässy niil kannuksillas potkima kumminka. Ja vaik hän oliki aika notkia, ei ulettunnu Lotan käsihinkä lailes nokkima. Ja ny he ova ehjin nahoi ja hyvis sialu- ja ruumivoimisas omas kotonas. Kiitos Maarit lainast!

Kana muniva meil ollesas yhteensä 72 muna. Vaik ei meil lasketa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti