25.2.2014

Kas näin kassi heiluu!

Niinko usse, sitä luule et inspiraatio iske kertalaakist, mut torellisuures se onki jo muhinnu ja saan kaikenäkössi kimmokkei kehkeytyessäs (ihan dialoogista). Ensinnäkki mul o usse vähä onkelma minkä kassin sitä otais ko johonki lähte. Töit varte o kassi, oikke merkkilaukku, kiva näköne ja sopevan kokone. Sin sopi juur lompuuki, puhelime, eväspussi ja klipui, klapui, vihoi ja kyni, mut tommossehe lährestäsvähäkylil-käyttöhö se o vaa kovi epäkäytännölline. Löllö säkki, misä ei ol eres olkahihna (taik o, mut se näyttä tyhmält) ja mist on kassajonnossakki peräte hankala käsikopelol löytä eres sitä lompuuki. Hippaamist vartenki mul o laukku, oikke söpö ja sulone blingblinghörsötin, mut ei semsenkä kans mihenkä kylil lähretä, sin ei sit taas mahru ko avaime, pankkikortti ja huulipuna. Ja erinäissi kesälaukui on kans, mut et ei oikke semst pimiämpieaikojekassi.

Nii, et tarve o olemas. Seuraava niitti ispiraatioho ol se, et Lelli laks persliukku ja sai takihelmas reveltty rik. Sit hän toivos, et ko mää sen korja, et jos siähen pääl vaik virkatais jotta. Ja ain ny severra virkata, vaik kui olisi virkkauskialto pääl, etei käsi ihan kokonas lopet yhteistyätäs lopun ropan kans. Nii mää sit virkkasi häne pipolankastas syrämme paikkaust varte. Sit ko ne repale oliva ommelt, tultti kumminki yhres siähen tuloksehe, etei sin kannatta enä mittän paikka laitta, jää muutenki severra hyvi piiloho ja o iha siisti. Niinpä mul ol sit syrän vapanas. Blokei lukies mää oli nähn semssi syrämmi käytety vähän mones eri paikas ja mun tul niist jotenki miälehe nuat Globe Hopen lauku. Ne ova muu miälestän tosi tosi kivoi ja ainko mää niit jossa näe, käyn hiplaamas. Ja pääryn joka kerta pitämä heit hiuka arvokkain. Blokeis o ollu pali myäs ittetehryi kukkaroi, pussuikoi ja laukui, misä o käytet semssi kukkarokehyksi. Semmonki ol ollu miäles, et tars kokeil.

Viimesimmä silaukse inspiraatio anto vanha samettihame, mitä en ol pistän poies, ko olen kuvitellu, et kyl se viäl joskus.. No, nyy hän pääse palvelema uures käytös. Kiärrätys kunniaha, kaapist hame, kaupast kukkarokehys, laatikos vuarikankas, korist klinkui, kenkänauha ja ompelukones käynttihi. Vähä mentti semsel kokeil ja korja systeemil, mut kyl siit vaa laukku synnys. Kukkarokehykse mää valitti varmampääl tomse ommeltava, voisis sitä semst toiselaistakki kokeil, mut se ei vissi ol iha yksinkertast. Ittel tiästyste voi tehr hiuka simppäi, mutetei sit kumminka menis iha piälehe. Syrän ei sit tähänkä lopunkaike sopin, ehkä häne paikkas tule johonki muuhal.


Kas näin kassi heiluu ja kassi heiluu näin, kas näin kassi heiluu ja kassi heiluu näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti